#17 - klassfest...

Jag har aldrig känt mig bättre! 

-  vaknade kl.11
-  städade klart på rummet
-  chillade vid datorn
-  gick till Gerdahallen

Jag har inte gjort något onyttigt. Men jag känner mig stark som få eftersom jag tog den gula stång (8 kg), fast det gör jag dock alltid. Men det var ett ovanligt hårt gympapass. Jag känner hur musklerna värker, och hur jag nästan håller på att svimma av utmattning. Det kallar jag duktigt.

  Okej, nu är frågan:
Klassfest, eller sova?
Jacob kommer skjuta mig om jag inte följer med, och Nawal kommer döda mig. Vad ska jag göra?
Är mitt liv värt så lite? 
 Svar:
Jag går. Men jags ka bara sitta och halvsova i soffan, pallar inte göra mer, jag har ju faktiskt tränat. Jag ska också gå för att jag ska ha på mig en paljettkjol. Jag älskar paljetter.

Nu: Uttröttad som jag är ska jag sätta mig och läsa "Cosmo" eller "Oskuld och erfarenhet". Oskuld och erfarenhet är asbra. Det är min älsklingsförfattare Tracy Chevalier som har skrivit den // Augusta


#16 - Rostebröd?

Josefina Kristiansen har skaffat blogg! Hon skrev att jag älskade ostbollar, och för det faktumet älskar jag dig Josse.
När jag skulle äta frukost idag kände jag mig trött på det vanliga (rostebröd med bajsost), så jag tittade i kylen lite nedstämd eftersom det antagligen inte skulle finnas något lysande gott. När mina ögon letar igenom hylla efter hylla tänker jag på sommar. Och precis när mina tankar kommer till sensommaren så tittar jag på den fjärde hyllan uppifrån och gissa vad jag ser? SVARTVINBÄRSSYLT som mamma antagligen gjorde under sensommaren. Jag kände lyckan. den hade antagligen stått i frysen hela vintern uatn att jag hade sett den. Jag förstår inte hur det kunde hända. Men där var den och lyckan började sprida sig från mitt leende ända ner till tårna som blev varma (jag har aldrig varma tår).
Jag hade nu tänkt ladda upp en bild på svartavinbär, men det gick inte eftersom min dator är knäpp. Nu får ni nöja er med tanken på det // Augusta


#15 - Jag vill ha en hamster...

 ... Hette ett av Biggans inlägg. Jag trodde att det bara var helt ambivalenta tankar, och jag tänkte att hon kunde få känna så om hon så ville. Jag trodde dock aldrig att hon skulle skaffa en. Nu vet jag inte riktigt om mina förutsägningar om att hon inte kommer skaffa en hamster stämmer. Jag träffade Bigglo och Tobbe idag förstår ni. Jag blev häpen eftersom vi bara råkade smyga in i varandra. Jag och Josse skulle gå hem till henne så att jag skulle kunna snylta lite chai, och när vi precis är utanför Bigglos port öppnar hon dörren. Det var länge sen jag blev så paff. Då berättade Tobbe att de skulle gå och checka in en hamster. Jag blev då ännu mer paff än vad jag blev först när jag såg dem. Det var häftigt helt enkelt. 

  Idag så var det Rugbytävling mellan Polhem (bu) och Katte-Spyken (katte-spyken var ett lag). Vi blev riktigt mosade, men ändå inte med så många poäng (tror jag). Jag tittade inte så mycket på spelet, jag förstod ingenting. Istället spejjade jag ut i publiken för att hitta en människa som tydligen inte ville bli hittad. Jag tror att vi förlorade med 0-2. Jag blev oerhört trött och jag kunde inte fokusera blicken längre eftersom mina ögon fladdrat över publiken hela tiden. Efter att rugbyn var slut skulle jag egentligen jobba, eller fika med Mattis, Klara och Tove. Jag orkade inte det (jag hade inga pengar), så jag gick hem till Josse och snyltade chai, och det var då vi träffade Bigglo och Tobbe på vägen. När vi sedan gick vid espresso house vid stationen kommer helt plötsligt Mattis, Klara och sen Tove. Och när vi stod och pratade med dem kom Marie. Det har alltså varit en fullspäckad dag fylld med överraskningar. Undra hur livet skulle se ut om varje dag var en överraskning? Jag undrar om man vant sig, eller fortsatt bli paff för varje liten sak?
Jag känner att jag ska filosofera lite över det.

Nu: Har precis ätit sjukt mycket, och min mage står ut. (Jag och Josse åt ostbollar till eftermiddagsfika också).
Mattis ringde för en halv sekund sen och sa:
Vill du göra något kul ikväll?
Jag svarade:
Nej!

Förlåt Mattis!
Hon blev besviken... // Augusta

#14 - Dagens roligaste

Det roligaste hände när jag pratade med Marie i telefon innan!
Vi hade pratat om skolan, och hon var jättebedrövad för att hon bara låg på VG i svenska nu så hon sa:
"Åh jag hoppas att jag inte får VG i svenska, då kommer jag ta självmord!"
Och då säger jag:
"Begå självmord"

Det känns ju rätt precis när hon är jätteledsen över svenskan. Jag skrattade i tio minuter ungefär. Jag fick tårar i ögonen och ont i magen av allt skratt. Till och med Boy tyckte att det var lite kul. //Augusta

#13 - Förlåt...

Jag måste bara säga förlåt till Birgitta Rühling eftersom jag råkat skriva fel i ett inlägg. Jag skulle aldrig sagt förlåt om inte den myrsloken skrivit på sin blogg att jag skrivit fel. Hon hade till och med citerat det. Hon är inte 1,58 cm lång (även om man kan tro det). Hon är 1,58 meter lång.
Vad ska ni tro om mig? Att jag är ett svin?



Det vill man ju inte, så därför säger jag det igen. Förlåt, Birg, det var inte av hat jag skrev det, dte var av kärlek.

Nu: Lyssnar på "krash på din lama" som min kära kompis Jacob och hans kompis Daniel har skrivit. Den äger!

Här kan man gå in och lyssna på låtarna, niiice //Augusta

#12 - Boy and the red car's

Yes! Idag fick jag reda på att det fanns jobb hos pappa, fast det låter glassigare att säga att man är universitetsanställd, för det är jag typ. Jag pratade just med min älskade Boychild (Marie) Stjernquist Desatnik. Då råkade jag försäga mig om att jag hade en blogg. Hon blev sur. Detta bryr jag mig inte om för att jag hade ändå tänkt tillägna detta inlägget till Boychild. Jag har varit kompis med denna människa så länge jag kan minnas, till och med längre än med biggan. Boy och jag blev riktigt bra kompisar i ettan, då jag flyttade in i ett hus så jag blev granne med henne. Då lekte vi hela tiden och då fick ingen annan vara med. När vi då gick på lågstadiet fanns det ett par stenar utanför gympasalen som vi inte fick vara på. Det var då vårt högkvarter såklart. ingen annan fick komma dit. Vi hade två högkvarter. ett i skolan (stenarna) och ett hemma hos Marie (i hennes garderob). Det var där den s.k. "ketchupklubben" startade. Då tror jag dock attd en hette "ketscupkluben", med tanke på att vi gick i ettan kunde vi ju inte stava. 

  Jag och Marie har många fina minnen. T. ex. förra våren (om man nu kan säga det då det inte är vår nu, men våren förra året) åkte vi till Paris och hälsade på min kära syster Ellen. Efter den gången tror jag det har blivit en tradition för oss att åka till paris eftersom vi har beställt biljett dit i Maj. Vi har också bestämt att vi ska flytta dit efter gymnasiet. Det kommer bli väldigt kul tror jag.
Min älskade kompis Boychild

Ända sen vi var små har Boy varit väldigt mån om de fattiga och miljön. Hon har lärt mig mycket om att ha ett gott hjärta. Jag kan dock inte säga att jag har det när det gäller skvaller, he-he. Men för miljön och för fattiga barn som inte har någon mat har jag ett gott hjärta, (tror jag). Detta tackar jag dig för Boy. En riktig vän, C'est vous. Lägg märke till att jag skrev "vous" vilket betyder "ni". man använder "vous" till människor som är viktiga, eller sådana som man inte känner. För mig är du dock viktig Boy. Men jag måste säga att jag inte riktigt förstår vilken pluggis du är. Du pluggar ju precis hela tiden. Det är duktigt och så, men du behöver inte anstränga dig mycket. Eller kanske eftersom du kommer så mycket försent. Boy kommer alltid försent. Vad man än ska göra så säger man en tid till henne och så kommer hon tjugo minuter senare. Nu har vi dock kommit på att man kan säga tjugo minuter innan till Boy än när man vill träffas, så går det nästan alltid bra. //Augusta

#11 - Modighetens lycka

Mina fingrar börjar kännas som gamla råtthänder. Inte för att de har händer, men ändå. Jag har städat och städat och städat (och städat och städat och städat, ni fattar) hela dagen. Jag började med att våttorka ovanför garderoberna. jag säger bara att jag inte längtar tills nästa gång jag behöver göra det. sedan våttorkade jag allt i mitt rum. Det var inte lite liksom. Efter DET tvättade jag fönstrena, och efter DET rensar jag ut massa saker. Jag känner att jag är ganska duktig dock.

Jag känner inte Lana, men jag pratade med Biggan idag och började snacka om Lana, eftersom jag läst på Biggans blogg ( http://bigglo.blogg.se) att Lana ska hoppa av gymnasiet nu och börja jobba och sedan ska hon fara upp till Göteborg. Hon är fett cool. jag skulle aldrig våga, jag känner att jag ska bli bättre vän med henne. Just nu är hon min förebild, även om jag nu kan bli vad jag vill när jag slutar trean, dock två och ett halvt år kvar, men då kommer jag härja vilt bland alla olika yrken. Jag kommer också flytta till Paris med BOYCHILD ett tag, jag längtar redan. Men jag ska dit två gånger i vår och hälsa på systrarna, så man får lute försmak. Den andra gången ska jag och Marie dit själva. Nu har ringklockan ringt och sagt att maten är klar, så jag måste kila ner och ta ut den misslyckade maten ur ugnen. Jag vill inte ens nämna vad det är för mat. // Augusta

#10 - två dagar

En skvätt hat har jag mot Julia just nu då hon lurat mig fullständigt. Och jag som går på allt blev förkrossad när hon sa vad hon gjort (som sedan visade sig vara lurendrejerier). Jag gav honom dock ett leende, och jag kände mig mycket tillfredstäld sen, nästan heroisk ha-ha.

I denna lilla skara av människro som jag umgås med, ska jag ikväll umgås med Mattis och Tove. Vi ska gå på bio. Vi ska se "Benjamin Buttons otrilga liv" Jag har dock ingen aning om den heter så, men den ska vi i varje fall se. Hoppas den är bra. pengarna i min ficka kommer ta slut ikväll. Det är helt absurt att de höjt priserna så mycket. Innan kostade det 60 kronor att gå på bio. Nu däremot kostar det 110 kronor. Detta är värt att protestera mot. Tänk om man nu är i ett stort behov av att shoppa, men det kommer inte på frågan eftersom det kostar så jävulkst mycket att göra det. I dag kostar det asmycket att åka till malmö och det är bläää!
Men inte tala om tråkiga saker. D-dag idag! Nice, jag ska till gerdahallen med mattis och tove lite senare, underbart att känna sig nytränad, man känner sig så oerhört duktig! // Augusta

#9 - Gentlemannens val!

I "Cops" är det störst antal knarkare har jag kommit på. Det är ganska tråkigt i längden, de borde typ ha med lite mer roliga saker som mord och sånt häftigt. Men man kan ju inte få allt man önskar sig.

Idag var det jobbigt i skolan med tanke på alla val, hatar val, jag kan aldrig bestämma mig, jag borde skjutas, nej värre jag borde faktiskt dödas. Men det var jobbigt, så därför stack jag lite tidigare från skolan och var därmed en gentleman som följde med Marie och Jacob på stan, julia var också med. Vi lurade Jacob på pengar till godis, det var trevligt. Vi satt ute där det halvsnöregnade?! och åt godis. Elitmys as hell. Det hela hade dock varit mycket bättre om det hade varit sommar, men som jag sa innan " man kan ju inte få allt man önskar sig". Sedan när jag och julia hade ätit upp allt godis bestämde vi oss för att gå hem. Vi kom tio meter. Gustaf Westerberg kom från ingenstans och sa "tja". hans kedja hade lossnat från cyklen och eftersom jag var en gentleman sa jag att vi kunde ha följe hem. Det hade vi. Det gjorde så att mina fötter förfrös. Jag tänkte hela vägen hem, Vad jobbigt att inte ha några fötter, jag kommer inte klara mig. Det var ju dock inte sant med tanke på att jag faktiskt klarade mig. Jag kände mig väldigt lättad då. Jag höll sedan på att somna framför "Cops" eftersom det bara var knarkare och det har man ju sett mycket av.

Nu: Doggen hoppade just upp i knäet, och hon sitter och myser. Jag tittar längtansfullt på sängen och lyssnar på Leonardo Cohen, undebart! //Augusta
jag och doggen


Ska kanske ta en joggingtur, det kommer nog kännas bra. // Augusta


#8 - Biggan in my life!

I en undersökning som jag just gjort i mitt huvud tycker jag som Biggan. Calle schulman är mycket snyggare än Alex. Nu har jag ockås tänkt på att han rent ut sagt är snygg!

Det är alltid Biggan som gör att jag blir beroende av något, för det mesta olika band. Det är väldigt bra att ha en så kulturell vän som vet ALLTING, kanske inte matte (det var lite orättvist sagt med tanke på att hon fick MVG på nationella i matte A, och att jag bara fick VG), men nästan ALLTING! Hon har nu introducerat mig för 1000apor.se. Jag säger bara underbart. I nio av tio fall tycker jag om det biggan visar mig. det är klart att dte finns lite saker som man kanske inte håller med om, kan dock inte komma på något nu. Biggan är en LITEN tjej som man kan tänka sig är stor, men det är hon inte. Exakt ALLA som inte känner Biggan och som aldrig har hört talas om Biggan tycker att det är väldigt lustigt att en människa som kallas för BIGGAN kan vara 1,58 m lång och väga, det vet jag faktiskt inte, men det är inte mycket.

Jag tycker om att skriva namnet Biggan ganska mycket i det här inlägget för att jag har just bestämt mig att jag ska tillägna detta inlägget till just precis: BIGGAN!

Biggan och jag har varit kompisar i, fuck jag vet inte hur länge, men jag tippar på typ 13 år, det är då tre år av mitt liv då jag inte känt Biggan, jag kan inte se att de åren voro lyckliga eftersom Biggan inte var där. Just nu känner jag att det här inlägget är väldigt störigt då jag skriver Biggan hela tiden, men jaja, sov gott  // AugustaDetta är då BIGGAN och jag på revyfesten, det var kul Biggan, Biggan, Biggan, Biggan (dte är nästan så att man ryser, ska kanske säga det igen) Biggan, Biggan, BIGGAN


#7 - middag och regnväder

Igår var det mycket trevligt då Matilda, Tove, Klara, Biggan och Josefina kom hit och åt middag. Det bjöds på laxfilét med pesto och lite hasselbackspotatis också, muuums. Magarna stod ut tio centimeter mer än vad de gjorde när vi började äta! Igår tog Tove också sönder lite glas vilket höjde stämningen till hundra, underbart. Josse var en korv för hon gick astidigt, så hon är en BAJS!

Idag ska jag och mamma till Malmö och sne ska vi på bio, det kommer bli NICE. Äckligt väder dock! men nu måste jag ta ut doggen, // Augusta

#6 - Jean-Baptiste

Jean-Baptiste har nog den vackraste sångrösten man någonsin kan tänka sig. Youtube är mitt liv. Det jag sökt på de senaste dagarna är "sur l'océan" det är nog den mest underbara låten som någonsin skrivits. Varje gång jag lyssnar på den får jag nästan en tår i ögat. Och inte nog med att JB har en underbar sångröst. Han är OERHÖRT snygg också miam miam!!

När ja nu tänker på så underbara saker kom jag och tänka på gårdagen. Det var väldigt kul. Revyfester is the shit! Jag, Biggan och Karin var herkulescoolingar! woohoo! Vi levde livet helt enkelt. Jag håller just nu på att somna så jag säger bara god natt. // Augusta

#5 - Random

Nu är det gjort.
Jag har sökt jobb på iCall, jag känner att det kommer dröja ett tag till jag börjar jobba, men jag har ju jobb än så länge hos pappa. Man måste ju tjäna ihop pengar om man vill till Paris med BOYCHILD och betala allting själv!

Jag har tänkt lite på i sommar. Jag ska ju till Cannes och till emmaboda. Detta menas att jag inte kan jobba, jag har lite panik över det, men men. Men som sagt, Cannes. Då ska jag också åka in till Antibes/Juan-les-Pins och tänk om jag ser Matthieu, coolt! Gud vad galet det skulle kännas. Jag hoppas att Linnea kan komma då också, det hade varit förra sommaren i repsris haha.

Revyfesten på fredag! Undra om man får någon biljett? Och undra var det är, det känns lite creepy, som Oscar sa idag
" Det är säkert så att alla som är med i revyn kommer till festen en timme tidigare, medans alla andra åker ut till vildmarken och får absolut inte komma till festen". Man skulle ju inte riktigt vilja vara med om det heller.

Röde Orm is the shit (NOT).  Vi skulle ha läst ut den till idag, jag har inte ens läst halva, men jag känner ändå att jag kommer klara uppgiften bra. Men men, sovtime //Augusta

#4 - film med mattis och tove

Ikväll blir det film som vanligt. Jag antar att vi ska titta på "Elf" Jag blev otroligt sugen på att titta på den filmen när Mattis sa att den var rolig, då tänkte jag tillbaka till gårdagen så jag satt och tittade på "Kingdom of heaven" med Mala och insåg då att jag måste se en rolig film.
Jag kände också att jag behövde något kul då mattis precis berättat för mig att hon höll på att dö. Det var ganska roligt, men det låter allvarligt så det är bäst att verka nerstämnd.
Anledningen till att hon höll på att dö var att hon hade varit i USA och var påväg hem, eller hon hade åkt ungefär 2,5 timmar då piloten säger " Ja... Alltså ett av våra landningsdäck har trillat av, och några andra delar av planet som jag inte vill gå in i detalj på". Detta berörde inte Mattis som resten av hennes familj. När hela hennes familj förbereder sig på att störta sitter mattis och säger " Men vad dramatiska ni är". nu måste man förstå att ett LANDNINGSDÄCK trillat av och lite andra saker som antagligen var så allvarligt så att de inte ville säga vad det var.
Hon är underlig.

Nu ska jag till videomix, eller hemmakväll som det heter nu, det borde vara en demonstation för att det är ett så fult namn. Ha det asfett! //Augusta


RSS 2.0